Timmerwerk

Waarom schuttingen of hekwerk in de tuin?
De eisen die u stelt aan de tuin hangen af van veel factoren. Ligt uw tuin bijvoorbeeld in een gezellige woonwijk, waar iedereen uw tuin in kan kijken? Of juist aan een (drukke) weg waar u niet steeds tegen aan wilt kijken? Door schuttingen of hekwerk te plaatsen maakt u een nette afscheiding rondom de tuin. Dit geeft privacy en een meer gesloten tuin.

Schuttingen en hekwerk: materialen
De meest gebruikte soort schutting is de 'plank om plank schutting'. De schuttingplanken kunnen horizontaal of verticaal zijn. Ook bestaan er schuttingschermen. Door een stuk betongaas in uw schutting te plaatsen, kunt u de beplanting mooi tegen de schutting laten groeien. Zo ziet uw tuin er toch groen uit.

Een andere optie om uw tuin af te scheiden is een hekwerk van betongaas, met bijvoorbeeld dopheide matten er tegenaan geplaatst en eventueel beplanting. Dit ziet er fraai uit, u voorkomt zo inkijk en heeft een mooie groene tuin. We gebruiken altijd hardhouten palen, die circa 70 cm de grond in gaan. Ook maken wij graag een schuttingdeur op maat voor u, of met een ijzeren frame.

Meer weten over schuttingen en hekwerk?
Bekijk hieronder enkele voorbeelden of neem contact met ons op.